SAMENVATTING | FC Emmen - Heracles Almelo

FC Emmen heeft met 3-1 gewonnen van Heracles Almelo. Michael de Leeuw zette zijn ploeg in eerste instantie op voorsprong, maar door een penalty werd het in de slotfase van de wedstrijd nog 1-1. De Leeuw liet het er na de gelijkmaker niet bij zitten en scoorde twee verlossende doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd. De drie doelpunten van De Leeuw vormen de eerste hattrick van een FC Emmen-speler ooit in de eredivisie. Voor het eerst in lange tijd mochten er weer supporters bij de wedstrijd zijn. Dat onze supporters De Oude Meerdijk hadden gemist, was duidelijk. De Emmenaren begonnen onder luid gezang van de aanwezige supporters aan de wedstrijd tegen Heracles. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van Heracles. Noah Fadiga wist vrij te komen voor het doel van Michael Verrips, waarna hij de bal kreeg en uithaalde, maar Verrips sprong vol overtuiging voor het schot en redde. Diezelfde Fadiga was een paar minuten later weer gevaarlijk. De verdediger kon uitbreken na een misverstand in de rood-